Vijesti

U kasarni Rajlovac održan tradicionalni iftar

19.4.2023

U organizaciji Operativne komande i Brigade taktičke podrške OS BiH, u kasarni Rajlovac u ponedjeljak, 17. aprila 2023. godine, u prisustvu brojnih zvanica upriličen je tradicionalni iftar.

Pored ministra odbrane BiH Zukana Heleza, iftaru su prisustvovali i predstavnik Islamske zajednice u BiH muftija Edhem ef. Čamdžić, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, generali OS BiH, pomoćnici ministra odbrane, pripadnici MO i OS BiH, te druge zvanice i gosti.

Prisutnima se obratio ministar odbrane Zukan Helez, zahvalivši za prisustvo iftaru, prigodnim riječima: „Izuzetna mi je čast što imamo ovakvo iftarsko druženje u najvećoj i najbrojnijoj kasarni OS BiH. Ramazan je mjesec kada se čisti duša i tijelo i činimo dobra djela, a mi smo učinili dobro djelo prikupivši 150.000 KM za nastradale u potresu u Turskoj i Siriji, po čemu smo jedinstveni u BiH, na što sam posebno ponosan. Dolaskom na čelo MO BiH zacrtao sam tri glavna cilja, a to su: članstvo u NATO, poboljšanje materijalnog standarda PVL i poboljšanje uslova života i rada na svim vojnim lokacijama. Zadovoljan vojnik je jedan od najbitnijih faktora za izgradnju jakih OS koje su temelj sigurnosti zemlje.“

Također, zvanicama su se obratili i domaćini ovoga iftara, zamjenik komandanta Operativne komande brigadir Mirnes Lubenović i komandant Brigade taktičke podrške brigadir Jasmin Čajić.

Brigadir Čajić se u ime svih komandi i jedinica lociranih u kasarni Rajlovac zahvalio prisutnima na dolasku riječima: „Izuzetna mi je čast večeras biti jedan od domaćina ovog iftara u najčasnijoj noći, vrjednijoj od hiljadu mjeseci.“

Zajednički iftari koji se organiziraju u Oružanim snagama BiH i koji su postali dio tradicije u odbrambenom sistemu, prilika su za međusobno upoznavanje i bolje razumijevanje naših različitosti.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA