Vijesti

Ministar Helez nastavlja ličnim sredstvima podržavati uspješne sportiste

6.6.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je u posjetu 6. juna 2023. godine državnu prvakinju u skijanju i našu predstavnicu na Zimskim olimpijskim igrama 2022. godine u Pekingu, Esmu Alić iz Sarajeva.

Povod ovog susreta je odluka ministra Heleza da još jednu mladu i uspješnu sportašicu i reprezentativku Bosne i Hercegovine u skijaškim disciplinama stipendira iz ličnih sredstava u narednom periodu.

„Želja mi je da i na ovaj način doprinesem stvaranju boljeg okruženja kako mladi ljudi ne bi napuštali našu zemlju i kako bih makar jednim dijelom olakšao mladim talentima njihov životni put i ostanak u Bosni i Hercegovini“, kazao je ministar Helez ovom prilikom.

Esma Alić je studentica II godine studija na Burdž Univerzitetu u Sarajevu, smjer informacione tehnologije, a osim skijanja Esma je bila i državni šampion u sportskom penjanju, osvajala je medalje na takmičenjima u gimnastici, završila je muzičku školu i uspješno svira klavir.

Ministar Helez već stipendira osam nadarenih i uspješnih učenika i studenata, a nedavno smo bili svjedoci njegove odluke da na ovakav način podrži još jednu našu uspješnu sportašicu i prvakinju Evrope u karateu Nejru Sipović.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA