Konferencija Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora Oružanih snaga BiH

14.10.2009

U organizaciji Generalnog inspektorata MO BiH i Komande NATO štaba u Sarajevu, od 13. do 16. 10.2009. godine u hotelu “HUNGARIA“ na Ilidži, održava se 4. godišnja Konferencija Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u komandama i jedinicama OS BiH.

U organizaciji Generalnog inspektorata MO BiH i Komande NATO štaba u Sarajevu, od 13. do 16. 10.2009. godine u hotelu “HUNGARIA“ na Ilidži, održava se 4. godišnja
Konferencija Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u komandama i jedinicama OS BiH.
Cilj Konferencije je da se kroz sveobuhvatnu analizu rada inspektora Generalnog inspektorata MO BiH i inspektora u jedinicama i komandama OS BiH i kroz mjesto i ulogu Generalnog inspektorata izvrši unapređenje rada inspektora u OS BiH.

Početku rada Konferencije prisustvovao je ministar odbrane BiH dr. Selmo Cikotić sa pomoćnicima za personal i finansije i budžet, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Miladin Milojčić, te komandant NATO štaba brigadni general Sabato Errico, glavni Generalni inspektor američke Komande za Evropu pukovnik Christopher Miller, predstavnici NATO Savjetodavnog tima, kao i komandanti i načelnici štabova komandi i jedinica OS BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt telefon: 033/286-680, fax: 033/286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba