Predstavnici MO BiH na Godišnjoj konferenciji izgradnje integriteta na NATO koledžu u Rimu

11.10.2018

U organizaciji Centra za integritet u odbrambenom sektoru (CIDS) iz Osla, na NATO-ovom koledžu u Rimu je od 10. do 11. oktobra 2018. godine održana Godišnja konferencija izgradnje integriteta, na kojoj su u ime Ministarstva odbrane BiH učestvovali generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić i pomoćnik ministra odbrane za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić.

Opredijeljenost Ministarstva odbrane BiH u prevenciji i borbi protiv korupcije u sektoru odbrane potvrđuje se i aktivnim učešćem na Godišnjoj konferenciji izgradnje integriteta.

 

Ova konferencija bila je izvrsna prilika za sinhronizaciju relevantnih učesnika uključenih u procese izgradnje integriteta i jačanja borbe protiv korupcije, s primarnim ciljem postizanja odgovarajućeg usklađivanja i koordinacije napora u održavanju ove discipline. Konferencija je također pružila priliku za daljnji profesionalni razvoj lica uključenih u izgradnju integriteta u odbrambenim i sigurnosnim sektorima NATO-a i zemalja partnera.

 

U svom izlaganju, generalni inspektor MO BiH je prezentirao iskustva i niz aktivnosti koje Ministarstvo odbrane BiH provodi s ciljem prevencije i borbe protiv korupcije u odbrambenom sektoru.

 

Na konferenciji je naglašen nastavak jake podrške Ministarstvu odbrane BiH u aktivnostima izgradnje integriteta od međunarodnih partnera, uključujući i norveški Centar za integritet u sektoru odbrane (CIDS).

 

Info - Generalni inspektorat MO BiH

3 FOTO GALERIJA