Održana radionica u organizaciji Generalnog inspektorata

26.10.2018

U organizaciji Generalnog inspektorata MO BiH, od 23. do 26. oktobra 2018. godine održana je radionica čije je zadatak bio da se izvrši ažuriranje Etičkog kodeksa ponašanja vojnih lica u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i Instrukcije o procedurama davanja saglasnosti za angažiranje profesionalnih vojnih lica u nastavnim, naučnim, kulturnim i sportskim ustanovama i stručnim udruženjima u vanradno vrijeme.

Krajnji cilj radionice, koju je Generalni inspektorat MO BiH organizirao u saradnji sa Centrom za integritet u oblasti odbrane (CIDS) iz Osla, bio je da se donese prednacrt Etičkog kodeksa i prednacrt Instrukcije o procedurama izdavanja saglasnosti za angažiranje zaposlenih u MO i OS BiH u dodatnim aktivnostima u vanradno vrijeme.

 

Radionici su, pored predstavnika GI MO BiH, prisustvovali i predstavnici MO BiH, ZŠ OS BiH, OK i KP OS BiH, predstavnici Centra za integritet u oblasti odbrane (CIDS), Štaba NATO-a u Sarajevu i EUFOR-a.

 

Predsjedavajući radionice bio je generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić, a učesnike radionice je posjetio i zamjenik ministra odbrane Sead Jusić sa saradnicima, kojem su prezentirani dokumenti i rezultati rada radionice.

 

Cilj radionice je ispunjen u skladu sa planom rada, a radionica je rezultirala donošenjem Prednacrta Etičkog kodeksa ponašanja vojnih lica, kadeta i kandidata na obuci u MO i OS BiH i Prednacrta Instrukcije o procedurama izdavanja saglasnosti za angažiranje zaposlenih u MO i OS BiH u dodatnim aktivnostima u vanradno vrijeme.

 

Info – Generalni inspektorat

4 FOTO GALERIJA