Delegacija MO BiH na konferenciji o pomoći u jačanju integriteta u Crnoj Gori

16.5.2019

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Mirsad Ahmić 14. i 15. maja 2019. godine učestvovali su na Regionalnoj konferenciji obilježavanja formalne implementacije norveškog sporazuma o pomoći u jačanju integriteta u regiji Zapadnog Balkana, koja je održana u Budvi, u Crnoj Gori.

Od 2012. godine MO BiH aktivno sarađuje s norveškim Centrom za integritet u sektoru odbrane (CIDS), što je rezultiralo nizom uspješnih projekata u oblasti javnih nabavki, općeg upravljanja i organizacije unutar Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i izgradnji integriteta.

U okviru programa konferencije, generalni inspektor brigadni general Ahmić  je prezentirao dosadašnju saradnju MO BiH i CIDS-a, naučenim lekcijama i budućim planovima i očekivanjima.

Zamjeniku ministra odbrane Jusiću na konferenciji je direktor Centra za integritet u sektoru odbrane Tore Kvalvik uručio zvanično odobreno pismo namjere između CIDS-a i MO BiH, za nastavak saradnje u periodu 2018.–2020. godine.

4 FOTO GALERIJA