Puštena u rad aplikacija za mobilne telefone „MOJ INSPEKTOR“

16.5.2019

U Ministarstvu odbrane BiH 16. maja 2019. godine puštena je u rad aplikacija za mobilne telefone „MOJ INSPEKTOR“. Mobilna aplikacija će omogućiti pripadnicima Oružanih snaga BiH brzo i jednostavno informiranje o proprisima iz oblasti etike i profesionalizma u Oružanim snagama BiH, ali i ostalih zakonskih i podzakonskih akata koji su u nadležnosti Ministarstva odbrane BiH.

Bitne značajke aplikacije su pojednostavljen pristup kontaktiranju inspektora u sistemu MO i OS BiH, kao i informacije o nadležnostima i funkcijama rada Generalnog inspektorata MO BiH.

Također, svi korisnici će moći na brz način imati uvid i u najznačajnije vijesti objavljene na internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Aplikacija „MOJ INSPEKTOR" je trenutno dostupna za mobilne telefone sa operativnim sisitemom Android 4.0 i više, ali je u planu razvoj iste aplikacije i za mobilne telefone koji koriste platformu iOS.

Aplikaciju možete preuzeti na linku: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andromo.dev842018.app955606

U cilju osiguranja što većeg broja propisa i procedura/sadržaja, a koja su predmet interesovanja najvećeg broja pripadnika MO i OS BiH, a imajući u vidu ograničenja veličine aplikacije, jedan dio informacija/dokumenata će se objavljivati na sva tri službenih jezika u BiH, dok će jedan dio istih biti objavljen na jednom od službenih jezika.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba