Oproštajna posjeta komandantice Štaba NATO-a u BiH Generalnom inspektoratu MO BiH

6.12.2019

Generalni inspektor Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine brigadni general Mirsad Ahmić primio je u četvrtak, 5. decembra 2019. godine komandanticu Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnu generalicu Marti J. Bissel, povodom završetka njenog mandata. Sastanku je prisustvovao brigadni general William Edvards, sa timom NATO-a koji preuzima dužnost komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini.

General Ahmić poželio je uspjeh u budućoj profesionalnoj karijeri generalici Bissel, izrazio zahvalnost za podršku Štaba NATO-a Sarajevo i pružanjе podrške Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane BiH tokom njenog mandata, te izrazio očekivanje za nastavak uspješne saradnje sa nastupajućim komandantom brigadnim generalom Williamom Edvardsom.

Generalica Bissel, kao i general Edvards još jednom su naglasili opredjeljenje Štaba NATO-a u Sarajevu za nastavak saradnje sa Generalnim inspektoratom Ministarstva odbrane BiH u cilju jačanja dosadašnje dobre saradnje i pružanja podrške u radu.

Kao znak zahvalnosti za podršku, general Ahmić i generalica Bissel razmijenili su poklone sa nadom da će isti poslužiti kao podsjetnik na vrijeme provedeno u Bosni i Hercegovini.

Info – GI MO BiH

3 FOTO GALERIJA