Sastanak Ekspertne radne grupe i Tima za izradu Plana integriteta i borbe protiv korupcije MO BiH

18.6.2020

Sastanak Ekspertne radne grupe (ERG) za izgradnju integriteta i borbu protiv korupcije MO BiH i Tima za izradu Prijedloga Plana integriteta i borbe protiv korupcije MO BiH za period 2020-2024. godine održan je 17. juna 2020. godine Domu Oružanih snaga BiH.

Sastankom je predsjedavao generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, a istom su prisustvovali članovi ERG MO BiH iz organizacijskih cjelina MO BiH i ZŠ OS BiH.

Tokom sastanka predstavljen je Nacrt Odluke za provođenje ankete i digitalni model Ankete koja se odnosi na sprečavanje eventualno štetnog uticaja na rad zaposlenih u MO i OS BiH, kojom je planirano da budu obuhvaćeni svi pripadnici organizacijskih jedinica MO i ZŠ OS BiH. Predstavljeni su i nacrti Godišnjeg izvještaja MO BiH koji se dostavlja Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) u BiH za 2019-2020. godinu i Plana Integriteta i borbe protiv korupcije MO BiH za period 2020-2024. godinu.

Između ostalog, razgovarano je i o tekućim pitanjima koja se tiču sastanka Odbora za integritet, kao i obuke članova ERG-a.

U skladu sa predmetnim aktima, ERG će nastaviti kontinuarno pružati podršku organizacijskim cjelinama MO BiH i ZŠ OS BiH u provođenju zadataka iz oblasti Izgradnje integriteta u MO i OS BiH.

Info – GI MO BiH