Parlamentarni vojni povjerenik posjetio Glavnu logističku bazu OS BiH

25.9.2020

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić posjetili su 24.septembra 2020. godine Glavnu logističku bazu (GLB) u kasarni "Butile". Cilj posjete bio je upoznavanje sa aktivnostima jedinice i poduzetim operativnim mjerama na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa (COVID-19).

Parlamentarnog vojnog povjerenika Šiljegovića i brigadnog generala Ahmića primio je komandant GLB pukovnik Boris Perišić, koji ih je upoznao sa trenutnim aktuelnostima i specifičnostima lokacije GLB. Nakon toga je upriličen informativni brifing te izvršen obilazak kasarne, gdje su gospodin Šiljegović i general Ahmić upoznati sa stanjem i poduzetim mjerama na sprečavanju širenja virusa COVID-19 sa posebnim akcentom na logističku podršku koju ova jedinica osigurava komandama i jedinicama OS BiH.

Tokom posjete parlamentarni vojni povjerenik Šiljegović i general Ahmić izrazili su zadovoljstvo poduzetim mjerama i stanjem u jedinici te naglasili stepen važnosti poštivanja svih procedura u provođenju realizacije logističke podrške komandi i jedinica OS BiH te zaštiti svih pripadnika od COVID-19.

5 FOTO GALERIJA