Nastavak implementacije projekata sa Centrom za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru - CIDS

7.10.2020

U cilju nastavka realizacije Plana aktivnosti implementacije projekta sa Centrom za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru - CIDS „Jačanje kapaciteta Ministarstva odbrane BiH“, u Domu OS BiH u Sarajevu je 7. oktobra 2020. godine održan radni sastanak Nadzornog odbora i Projektnih timova za implementaciju projekata.

Sastanku su prisustvovali: brigadni general Mirsad Ahmić, generalni inspektor MO BiH, predsjedavajući Nadzornog odbora, dr. Sead Muratović, pomoćnik ministra za upravljanje personalom, član Nadzornog odbora, Borislav Jezeraškić, pomoćnik ministra za nabavku i logistiku, član Nadzornog odbora, Zenaid Šabić, šef Odsjeka, ispred Sektora za upravljanje personalom - vođa Projektnog tima za oblast upravljanja ljudskim potencijalima u MO i OS BiH, brigadir Nusret Demić, ispred Generalnog inspektorata MO BiH - vođa Projektnog tima za oblast jačanja sistema Generalnog inspektorata MO BiH, brigadir Šefket Šabotić, ispred Sektora za nabavku i logistiku - vođa Projektnog tima za oblast za oblast javnih nabavki, Ahmet Alibašić, član Projektnog tima za oblast igradnje integriteta ispred CIDS-a, Anela Duman, član Projektnog tima za oblast javnih nabavki ispred CIDS-a i Alma Hadžić, ispred Sektora za finansije i budžet, koji će u perspektivi biti na čelu područja u sklopu predmetnog projekta „Jačanje sistema planiranja, programiranja, budžetiranja i izvršenja (SPPBI)“ u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koje je u fazi odobravanja u Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške.

Tokom sastanka vođe projektnih timova su prezentovali stepen realizacije planom predviđenih aktivnosti iz oblasti Jačanja kapaciteta Generalnog inspektorata MO BiH, Jačanja sistema upravljanja i organizacije unutar MO i OS BiH, Jačanja sistema javnih nabavki u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, nakog čega je Alma Hadžić, ispred Sektora za finansije i budžet predstavila aktivnosti koje će biti sastavni dio projekta „Jačanje sistema planiranja, programiranja, budžetiranja i izvršenja (SPPBI)“ i budućeg plana Ministarstva odbrane BiH.

Predstavnici CIDS-a izrazili su zadovoljstvo radom projektnih timova i stepenom realizacije aktivnosti iz predmetnog plana, kao i pomoćnici ministra odbrane BiH Borislav Jezeraškić i Sead Muratović koji su iskoristili priliku da se zahvale svima koji su učestvovali u realizaciji planiranih aktivnosti.

Na kraju sastanka su doneseni zaključci koji se odnose na nastavak planiranih aktivnosti i nastavak zajedničke saradnje u narednom periodu.

5 FOTO GALERIJA