Razmjena iskustava inspektora GI MO BiH i oficira pravne službe OS BiH sa OS SAD-a

8.9.2021

Inspektori Generalnog Inspektorata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te oficiri pravne službe OS BiH zajedno sa oficirima pravne službe i inspektorima OS SAD-a otpočeli su 7. septembra 2021. godine, radionicu sa ciljem razmjene iskustava inspektora i oficira pravne službe.

Na zvaničnom otvaranju radionice, prisustvujući službenoj večeri, učesnike radionice je pozdravio generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije.

Cilj radionice je razmjena mišljenja i razgovor o najboljim praksama iz domena rada inspektora i oficira pravne službe, kao i razumijevanje savremenih rizika i izazova sa kojima se inspektori i oficiri pravne službe susreću u svom svakodnevnom radu. Radionica se organizuje na osnovu bilateralnog sporazuma između BiH i SAD-a po programu M2M za 2021. godinu. Predviđeno je da se Radionica završi u petak, 10. septembra 2021. godine, za kada je predviđena posjeta Centru za obuku u operacijama podrške miru COOPM u kampu Butmir, gdje će se gosti iz OS SAD-a upoznati sa dostignućima u vezi sa obukom koju Centar realizuje  na temu izgradnje integriteta u zemlji i inostranstvu.

Info - GI MO BiH 

4 FOTO GALERIJA