Analizirani projekti izgradnje integriteta uz podršku CIDS-a

15.9.2021

Nadzorni odbor i projektni timovi za provođenje projekata Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Centra za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru (CIDS), u srijedu, 15. septembra 2021. godine u Sarajevu, održali su radni sastanak sa ciljem prezentiranja stepena realizacije Akcionog plana aktivnosti provođenja Projekata sa CIDS-om za 2021. godinu, za period januar – septembar 2021. godine.

Na sastanku su učestvovali i pomoćnik ministra odbrane za upravljanje personalom Sead Muratović, kao predsjedavajući Nadzornog odbora, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, pomoćnik ministra odbrane za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić te pomoćnik ministra odbrane za finansije i budžet Mišo Božičković.

Kao vođe projektnih timova iz svojih oblasti učestvovali su šefica odsjeka u Sektoru za finansije i budžet MO BiH Alma Hadžić, šef odsjeka u Sektoru za upravljanje personalom Zenaid Šabić, inspektori brigadir Nusret Demić i major Željko Radosavac iz Generalnog inspektorata MO BiH te brigadir Šefket Šabotić iz Sektora za nabavku i logistiku MO BiH. U ime CIDS-a sastanku su prisustvovali Svein Eriksen, viši konsultant iz CIDS-a i lokalni saradnici.

Učesnici su izrazili zadovoljstvo stepenom realizacije aktivnosti nakon posljednjeg sastanka Nadzornog odbora, koji je održan 27. januara te zahvalili predstavnicima CIDS-a na kontinuiranoj pomoći. Izrazili su uvjerenje da će aktivnosti u okviru svih projekata biti nastavljene u predstojećem periodu, u skladu sa Akcionim planom, ali uvažavajući okolnosti koje se odnose na pandemiju COVID-19. 

Govoreći u ime CIDS-a, Svein Erikson je naglasio napore koje sistem odbrane BiH ulaže u izgradnji integriteta. On je istakao da MO i OS BiH predstavljaju pozitivan primjer institucijske borbe protiv korupcije u regiji te pohvalio transfer najboljih praksi MO BiH u izgradnji integriteta na aktivnostima u Crnoj Gori tokom 2019. godine.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

4 FOTO GALERIJA