Parlamentarni vojni povjerenik BiH, komandantica NATO Štaba Sarajevo i generalni inspektor MO BiH u radnoj posjeti Brigadi taktičke podrške

24.3.2022

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela L. McGaha i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić boravili su u radnoj posjeti Brigadi taktičke podrške 23. marta 2022. godine u kasarni „Rajlovac“ Sarajevo. U ime komandanta Operativne komande OS BiH, radnoj posjeti prisustvovao je brigadir Mitar Adžić.

Cilj posjete bio je upoznavanje sa težišnim zadacima Brigade taktičke podrške, izazovima sa kojima se njeni pripadnici susreću u svome radu te uslovima života i rada na lokaciji.

Tom prilikom, vršilac dužnosti komandanta brigade, brigadir Jasmin Čajić, sa pripadnicima Komande brigade, upriličio je informativni brifing na kojem je goste upoznao sa strukturom, misijom i zadacima jedinice, ali i izazovima u realizaciji zadataka.

Nakon informativnog brifinga, upriličena je posjeta Bataljonu vojne policije. Tom prilikom, vršilac dužnosti komandanta bataljona, major Hamdija Elezović, informirao je prisutne o stanju i aktivnostima u jedinici. Posjeta je iskorištena i za direktan razgovor gostiju sa pripadnicima bataljona. 

Ovom prilikom, pripadnici bataljona su kroz pokaznu vježbu demonstrirali posvećenost obuci i dio sposobnosti koje posjeduje ova jedinica.

Na kraju posjete, gosti su izrazili zadovoljstvo zatečenim stanjem u jedinici i na lokaciji.

Info – GI MO BiH

2 FOTO GALERIJA