Održan sastanak Odbora za izgradnju integriteta i borbu protiv korupcije u MO BiH i Nadzornog odbora za implementaciju projekata sa CIDS-om

20.12.2023

Radni sastanak Odbora za izgradnju integriteta i borbu protiv korupcije u Ministarstvu odbrane BiH i Nadzornog odbora za implementaciju projekata sa Centrom za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru – CIDS, održan je 20. decembra 2023. godine u Domu Oružanih snaga BiH.

Sastanak je predvodio zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, koji je ujedno i predsjedavajući Odbora.

Pored zamjenika Galića, na sastanku su učestvovali i sekretar MO BiH Muhamed Smajić, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, te pomoćnici ministra odbrane BiH i članovi projektnih timova za implementaciju projekata sa CIDS-om, te predstavnici Centra za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru koji su dugogodišnji partneri MO BiH u oblasti izgradnje integriteta.

Tokom sastanka analizirana su dostignuća u primjeni Politike izgradnje integriteta, smanjenja rizika i borbe protiv korupcije u MO i OS BiH, sa fokusom na realizaciju Okvirnog Akcionog plana aktivnosti implementacije projekata sa CIDS za 2023. godinu. Također, dogovorena je izrada Okvirnog Akcionog plana aktivnosti implementacije projekata sa CIDS-om za 2024. godinu.

Članovi Odbora i projektnih timova su još jedanput naglasili veliki značaj integriteta pojedinca i integriteta institucije, te su konstatirali da se sa sigurnošću može zaključiti da su MO i OS BiH funkcionalna, operativna i profesionalna institucija, posebno kada se u obzir uzme njihova brojnost i kompleksnost.

Na kraju sastanka je iskazana opredijeljenost za nastavak provođenja aktivnosti na jačanju integriteta i borbe protiv korupcije u MO i OS BiH i nastavak saradnje sa CIDS-om.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA