Izvršena svečana primopredaja dužnosti generalnog inspektora MO BiH: Brigadir Fako umjesto brigadnog generala Ahmića

29.1.2024

Svečana primopredaja dužnosti generalnog inspektora Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine izvršena je u ponedjeljak, 29. januara 2024. godine, u bazi Butmir u Sarajevu.

Prilikom svečane ceremonije izvršena je primopredaja dužnosti između generalnog inspektora brigadnog generala Mirsada Ahmića i brigadira Edina Fake.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i savjetnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, brigadir Muhamed Dautović.

U procesu primopredaje dužnosti generalnog inspektora, brigadni general Ahmić, dosadašnji generalni inspektor, upoznao je brigadira Faku sa svim relevantnim informacijama za prijem dužnosti generalnog inspektora.

Ovom prilikom brigadni general Ahmić čestitao je brigadiru Faki, te mu je poželio sreću i uspjeh na novoj dužnosti.

Prisutnima se u ime ministra Heleza obratio i brigadir Dautović. „Prije svega pohvalio bih rad Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH u prethodnom periodu. Bigadiru Faki čestitam novu dužnost, siguran sam da će nastaviti uspješno rukovoditi Generalnim inspektoratom MO BiH kao što je to do sad radio brigadni general Ahmić“, kazao je Dautović.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

2 FOTO GALERIJA