Glavni štab NATO Sarajevo privremeno ustupio Generalnom inspektoratu MO BiH dvije kancelarije u sjedištu MO BiH

1.2.2019

Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH je 31. januara 2019. godine upriličio manju svečanost u povodu ustupanja dvije kancelarije od strane Štaba NATO Sarajevo u sjedištu Ministarstva odbrane BiH, a u skladu sa zaključcima donešenim na 12. konferenciji inspektora GI MO BiH i inspektora OS BiH, kao i Memoranduma o razumijevanju između Štaba NATO u Sarajevu i Vijeća ministara BiH.

Na svečanosti su pored domaćina, generalnog inspektora brigadnog generala Mirsada Ahmića i inspektora iz GI MO BiH, prisustvovali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Sead Jusić, predstavnici Štaba NATO u Sarajevu, rukovodioci organizacionih cjelina MO BiH, kao i uposlenici MO BiH koji su ličnim angažmanom značajno ubrzali ovaj proces.

Ovom prilikom Generalni inspektorat MO BiH se još jednom zahvaljuje svima koji su dali doprinos ovom procesu i na taj način omogućili da Generalni inspektorat efikasnije obavlja poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Info – GI

7 FOTO GALERIJA