Planske aktivnosti Generalnog inspektorata MO BiH - obilazak jedinica Oružanih snaga BiH

27.12.2019

U sklopu planskih aktivnosti Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić je 26. decembra 2019. godine posjetio 3.pješadijski bataljon 5.pješadijske brigade OS BiH na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini. Aktivnostima je prisustvovao komandant 5.pješadijske brigade OS BiH brigadir Emir Kliko.

Tom prilikom organizirani su sastanci sa komandantom pukovnikom Nebojšom Javanovićem i VD izvršnim oficirom jedinice majorom Goranom Miljevićem, te odvojeni sastanci sa oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima na službi u Oružanim snaga BiH, kao i pojedinačni razgovori pripadnika sa generalnim inspektorom koji su izrazili potrebu za razgovor sa generalnim inspektorom.

 

Brigadni general Ahmić upoznao je prisutne sa klјučnim aktivnostima koje se provode na nivou Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Generalnog inspektorata MO BiH, kao i planovima za naredni period koji uključuju unapređenje standarda pripadnika MO i OS BiH. Posebno je naglašen značaj implementacije „Etičkog kodeksa“ kao i poštivanje svih drugih zakonskih i podzakonskih dokumenata koji se odnose na profesionalizam, etiku i službu u OS BiH.

 

Prezentirana je i mogućnost korištenja nove web aplikacije “MOJ INSPEKTOR”, koju je Generalni inspektorat MO BiH dizajnirao za potrebe pripadnika MO i OS BiH. Naznačene su bitne karakteristike aplikacije, jer ista nudi pojednostavljen pristup kontaktiranja inspektora u odbrambenom sistemu, kao i informacije o nadležnostima i funkcijama rada Generalnog inspektorata, ali i činjenica da će svi korisnici moći na brz način imati uvid i u najznačajnije vijesti objavljene na internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

 

Generalni inspektor se zahvalio komandantu 5.pješadijske brigade, komandantu bataljona i pripadnicima 3.pješadijskog bataljona na postignutim rezultatima u protekloj godini

Generalni inspektor Ahmić je iskoristio priliku i čestitao pripadnicima OS BiH nastupajuće praznike.

 

Info - GI MO BiH