Delegacija Generalnog inspektorata MO BiH boravila u radnoj posjeti MO Crne Gore

31.10.2022

Delegacija Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, na čelu sa generalnim inspektorom brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, realizirala je posjetu inspektoratu Ministarstva odbrane Crne Gore.

Tokom aktivnosti, koja je realizirana na osnovu Plana bilateralne saradnje za 2022. godinu u periodu od 26. do 28. oktobra 2022. godine, razmijenjena su iskustva iz oblasti poslova i zadataka inspektorata MO BiH, kao i inspekcijskog nadzora u MO i Vojsci Crne Gore. Tokom prezentacije rezultata rada GI MO BiH naglašeni su pozitivni trendovi u jačanju integriteta i poštovanju prava svih pripadnika MO i OS BiH.

Prezentacijom organizacijskog okvira i uređenja Odjeljenja za inspekcijski nadzor MO Crne Gore, oblasti rada u inspekcijskom nadzoru i načinom vršenja inspekcijskog nadzora, delegacija GI MO BiH upoznata je sa težištem rada i zadacima sa kojim se susreću pripadnici Odjeljenja.

Tokom službenih razgovora sa državnim sekretarom MO Crne Gore Asmirom Pepićem i načelnikom Odjeljenja za inspekcijski nadzor MO Crne Gore Suzanom Domazetović, istaknuta je potreba za bližom saradnjom u narednom periodu predstavnika ministarstava dviju prijateljskih država.

Pored brigadnog generala Mirsada Ahmića, u sastavu delegacije GI MO BiH bili su brigadir Marina Jasak i pukovnik Siniša Anteljević.

Info – GI MO BiH

3 FOTO GALERIJA