Ured vojnog muftije

Dova za završetak obuke 30. klase vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

21.12.2023

Oružane snage Bosne i Hercegovine će u posljednjim danima ove godine biti bogatije za još jednu klasu profesionalnih vojnika. Nova, 30. klasa po redu, ovih dana privodi kraju osnovnu obuku za prijem u profesionalnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Vojno muftijstvo tradicionalno organizira program dove za završetak obuke i ulazak u vojnu strukturu. Imajući u vidu da je obuka za 30. klasu organizirana na tri lokacije, vjerski program i učenje dove je organizirano 13. decembra u kasarni “Rajlovac” u Rajlovcu, 14. decembra u kasarni “Mika Bosnić” na Manjači i 19. decembra 2023. u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini. Dova je organizirana za 177 vojnika i 12 vojnikinja na ove tri lokacije.

Vojni imami su priredili prigodne programe i proučili dovu za uspješan završetak osnovne obuke za vojnike i prijem u časnu misiju u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Prigodne poruke ovom prilikom mladim vojnicima uputili su vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i glavni imam Oružanih snaga Nesib-ef. Hadžić, čestitajući im na izboru vojnog poziva. Oni su mlade vojnike pozvali da svojim radom i zalaganjem čuvaju dostojanstvo i čast bosanskohercegovačkog vojnika. 

Ovom prilikom, amabasada Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu za kadete je pripremila hediju – primjerak Kur’ana Časnog, a uz podršku Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini vojni imami na spomenutim lokacijama su organizirali prijem i zakusku.

Info – Ured vojnog muftije

5 FOTO GALERIJA