Ured vojnog muftije

Reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić održao predramazansko predavanje pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH

9.8.2010

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa efendija Cerić održao je 09. avgusta 2010. godine tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u mesdžidu kasarne „Rajlovac“ u Sarajevu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa efendija Cerić održao je 09. avgusta 2010. godine tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u mesdžidu kasarne „Rajlovac“ u Sarajevu.

U prisustvu ministra odbrane dr. Selme Cikotića, zamjenika načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije general-majora Rizve Pleha, vojnog muftije Ismail-ef. Smajlovića, mnogobrojnih pripadnika i dužnosnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić je u svom obraćanju posebno istakao značaj Ramazana za pripadnike OS BiH, te izrazio želju da pripadnici MO i OS BiH i ubuduće budu svijetli primjer koji u Bosni i Hercegovini širi duh zajedništva i solidarnosti.

Pripadnicima OS BiH Reisu-l-ulema je posebno istakao i značaj porodice i porodičnog okupljanja za vrijeme Ramazana, a na kraju je je svima poželio da nastupajući Ramazan provedu u radosti, druženju i zadovoljstvu.

Prisutnima u mesdžidu kasarne u Rajlovcu obratio se i ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr. Selmo Cikotić koji je, uz želju za blagostanjem u mjesecu Ramazanu, naglasio i potrebu ispunjavanja svih obaveza koji stoje pred pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Predramazanskom predavanju prethodio je susret Reisu-l-uleme sa ministrom odbrane dr. Selmom Cikotićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba za operacije general-major Rizvom Plehom, za koje je komandant Brigade taktičke podrške OS BiH brigadir Esad Šejtanić pripremio informativni brifing i prisutne upoznao sa osnovnim informacijama o Brigadi taktičke podrške i rezultatima koje je ova Brigada postigla u ovoj godini, te o težišnim aktivnostima za 2010. i 2011. godinu.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba