Ured vojnog muftije

Iftar u Komandi podrške OS BiH

3.9.2010

U kasarni “Kozara” u Banjaluci, u organizaciji Komande podrške OS BiH 2. septembra 2010. godine organiziran je iftar kome su, osim vjernika islamske vjeroispovijesti iz sastava jedinica OS BiH i Ministarstva odbrane, prisustvovale i visoke starješine i vjerski službenici pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti iz sastava OS BiH kao i predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Takođe su bili prisutni i predstavnici NATO štaba BiH.

U kasarni “Kozara” u Banjaluci, u organizaciji Komande podrške OS BiH 2. septembra 2010. godine organiziran je iftar kome su, osim vjernika islamske vjeroispovijesti iz sastava jedinica OS BiH i Ministarstva odbrane, prisustvovale i visoke starješine i vjerski službenici pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti iz sastava OS BiH kao i predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Takođe su bili prisutni i predstavnici NATO štaba BiH. Bila je to prilika da se i zvanično izvrši otvaranje prostorija mesdžida u kasarni “Kozara”.

Novouređeni prostor bi u narednom periodu trebao služiti za prakticiranje vjerskih potreba pripadnika islamske vjeroispovijesti iz sastava jedinica lociranih u kasarni “Kozara” u Banjaluci, a o značaju osposobljavanja i otvaranja toga objekta govorio je izaslanik IZ BiH, Muhamed ef. Salkić. Nakon iftara, prisutnima su se obratili komandant KP general-major Mirsad Gutić, vojni muftija Ismail ef. Smajlović i ministar odbrane BiH dr. Selmo Cikotić. Potom je klanjan teravih-namaz u novootvorenom prostoru mesdžida, a vjernicima se obratio muftija banjalučki, Edhem ef. Čamdžić.

Info – Komanda podrške