Ured vojnog muftije

Ramazansko druženje u Brigadi taktičke podrške

25.7.2012

Prvi iftar tokom mjeseca Ramazana 1433. u institucijama odbrane BiH organizovan je 24.07.2012. godine u kasarni „Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu.

Prvi iftar tokom mjeseca Ramazana 1433. u institucijama odbrane BiH organizovan je 24.07.2012. godine u kasarni „Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu. Zajedničkom iftaru u organizaciji Brigade taktičke podrške, pored pripadnika pomenute jedinice, prisustvovali su brojni gosti iz političkog i javnog života, aktivni i penzionisani generali te pripadnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Komandant Brigade taktičke podrške, brigadir mr. Esad Šejtanić, kao domaćin ovog već tradicionalnog iftara zahvalio se svim gostima, a posebno vojnom muftiji Ismail-ef. Smajloviću, koji su svojim prisustvom uveličali ovo druženje te se u svom prigodnom obraćanju osvrnuo i ukazao na specifičnosti i značaju Brigade taktičke podrške, jedinica iz njenog sastava, i o ulozi svih jedinica Brigade taktičke podrške prvenstveno u pomoći civilnim strukturama.
Nakon iftara u prostorijama mesdžida vojne lokacije “Rajlovac OS BiH”, uz prisustvo velikog broja vjernika, klanjan je i teravih namaz, nakon čega je nastavljeno druženje.

Info – brTP