Ured vojnog muftije

Centralni mevludski program u OS BiH

17.1.2014

Prema Planu Ureda Vojnog muftije o obilježavanju Mevluda u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine jučer je, 15.01.2014. godine, u kasarni ''Rajlovac'' upriličen Centralni mevludski program.

U prijatnom gostoprimstvu i organizaciji komandanta i brigadnog imama na lokaciji, programu su prisustvovali brojni pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Lijepe i nadahnute poruke iz Mevluda, ilahija i recitala o Božijem poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., prisutni su imali priliku čuti u interpretaciji prelijepih glasova učenika medrese ''Osman-ef. Redžović'' iz Visokog i vojnih imama.

U svom obraćanju, u svojstvu predavača u ovom Programu, hafiz Abdulkadir Kadrić, profesor Kiraeta u medresi ''Osman-ef. Redžović'', ukazao je na vrijednost poslaničke misije Muhammed s.a.v.s., cijelom čovječanstvu.

Hadis-ef. Pašalić, glavni imam u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, zahvalivši se prisutnima na dolasku i praćenju programa, podsjetio je na milenijsku tradiciju učenja mevluda i višestoljetnu praksu obilježavanja mevluda u našoj zemlji.

Program koji je upriličen jučer u kasani ''Rajlovac'', kao i brojni drugi u organizaciji Ureda Vojnog muftije koji su već realizirani i koji predstoje u ovom mevludskom mjesecu, lijep su podstrek za rad, moralni progres i usvršavanje pripadnika sistema odbrane.

info-Ured Vojnog muftije