Ured vojnog muftije

U kasarni ''Rajlovac'' obilježena noć Lejletul-kadr

4.7.2016

Centralni program u povodu obilježavanja mubarek noći Lejletul-kadra u Vojnom muftijstvu realiziran je u mesdžidu kasarne ''Rajlovac''. Prema Planu Ureda vojnog muftije, obilježavanje ove noći usmjereno je na ibadet i druženje sa mladim vojnicima, kadetima, koji su već drugi mjesec na obuci u Centru za osnovnu obuku u Pazariću. Ovim povodom, za njih oko 50, pripremljen je i iftar.

U prigodnom programu, kojeg su pripremili i realizirali vojni imami, upriličeno je i obraćanje vojnog muftije Hadis efendije Pašalića koji je, između ostalog, kazao: ''Ovu najodabraniju noć odlučili smo da provedemo s vama i da na neki način nadomjestimo toplinu vašeg doma i džemata iz kojeg dolazite. Ovo je noć moći i svake odluke, noć u kojoj meleki ispisuju sudbinu svakog čovjeka. Zato, u njoj od Gospodara iskreno tražimo da našu sudbinu i stanje mijenja nabolje u svakom pogledu.''

Treba spomenuti da je ovo jedna u nizu aktivnosti koje Vojno muftijstvo realizira u pogledu rada sa mladim, a uz podršku Odjela za mektebsku nastavu i mlade Islamske zajednice u BiH.

Info - Ured vojnog muftije