Ured vojnog muftije

Delegacija Gazi Husrev-begove medrese posjetila Vojno muftijstvo

26.10.2016

Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, zajedno sa svojim saradnicima, jučer je u posjetu primio direktora Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, mr. hfz. Mensura Malkića, i njegovog pomoćnika prof. Halima Husića.

U okviru ove posjete upriličen je obilazak kasarne u Rajlovcu, gdje je u gostoprimstvu komandanta na lokaciji, brigadira Amira Čorbe i vojnog imama, Nihad-ef. Zukorlića, prikazan rad Centra za regrutaciju i tranziciju te Škole za deminiranje.

 

Direktor Malkić, u svom obraćanju muslimanima pripadnicima Oružanih snaga BiH, nakon podne-namaza zahvalio se na ukazanoj prilici da posjeti Vojno muftijstvo i jednu od kasarni Oružanih snaga BiH. Istakao je da je veoma važno za muslimane pripadnike Oružanih snaga BiH da mogu čuvati i njegovati svoju tradiciju te zajedno s vjernicima drugih vjeroispovijesti stvarati pozitivan ambijent i dobre odnose.

 

Tokom radnog ručka zamjenik ministra odbrane Sead Jusić i Vojni muftija goste su upoznali sa strukturom i načinom funkcioniranja kako Ministarstva odbrane BiH tako i Vojnog muftijstva kao jedne od njegovih organizacijskih cjelina.

 

Značajno je spomenuti da je u okviru posjete delegacija Gazi Husrev-begove medrese donirala vrijedan fond literature za biblioteke Vojnog muftijstva.

 

info- Vojno muftijstvo

3 FOTO GALERIJA