Ured vojnog muftije

Vojno muftijstvo promovisalo knjigu ''Međureligijski dijalog i mirotvorstvo'' autora hfz. mr. Saudina Gobeljića

15.11.2018

U sklopu realizacije Plana obilježavanja Mevluda – rođenja Muhammeda, a.s., u strukturi odbrane Bosne i Hercegovine, 14. novembra 2018. godine je u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine promovisana knjiga ''Međureligijski dijalog i mirotvorstvo – sa podnaslovom: mapiranje društvenog angažmana kršćanskih međureligijskih i mirotvornih organizacija u postratnoj Bosni i Hercegovini'', autora hafiza, magistra Saudina Gobeljića.

Vojno muftijstvo, na čelu sa vojnim muftijom, Hadis-efendijom Pašalićem, odlučilo je da u saradnji sa autorom, ovo vrijedno djelo bude predstavljeno kako za uposlenike u sistemu odbrane tako i za širu društvenu zajednicu.

O djelu su govorili prof. dr. Samir Beglerović, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, prof. dr. Mato Zovkić, profesor emeritus na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, prof. dr. Amir Karić, vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, te sam autor, mr. Saudin Gobeljić. Promociju knjige moderirao je mr. Muhamed Okić, stručni savjetnik vojnog muftije. U svojim izlaganjima promotori su istakli da je mr. Saudin Gobeljić, kao mladi istraživač, uspio oplemeniti naš prostor vrijednom studijom, prvom do sada ovog tipa, i da će ova knjiga biti kvalitetan doprinos suživotu naroda u Bosni i Hercegovini i njihovom boljem međusobnom razumijevanju.

Vojno muftijstvo, kao organizator ovog lijepog skupa, promocijom ovog djela skrenulo je pažnju na vrijednost mira i međureligijskog dijaloga kao polazne tačke za mnoge pozitivne tokove u našem društvu.


Info - Ured vojnog muftije    

3 FOTO GALERIJA