Ured vojnog muftije

Džuma-namaz i druženje Vojnog muftije sa XXVI klasom kadeta na osnovnoj vojnoj obuci

20.12.2021

Još jedna klasa kadeta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, XXVI po redu, privodi svoju osnovnu vojničku obuku kraju. To je bio povod da Vojni muftija 17. decembra obiđe muslimane i muslimanke u Centru za osnovnu obuku u Pazariću te predvodi džuma-namaz.

U svojoj hutbi Vojni muftija je čestitao kadetima završetak obuke i istakao da mu čini posebno zadovoljstvo što kroz organizirani rad Vojno muftijstvo prati i podržava rad kadeta na obuci, koji su, unatoč okolnostima uzrokovanih pandemijom koronavirusa, veoma vrijedno radili na stjecanju osnovnih vojničkih vještina. Veliku zaslugu u tome imali su komandant Centra i njegovi saradnici, što je prema riječima Vojnog muftije znak posvećenosti i predanog rada ovog bitnog segmenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Nakon džuma-namaza, uz druženje, kadetima su uručeni paketi sa prigodnim artiklima kao znak podrške njihovim naporima u stjecanju primarnih vještina na obuci. Paketi su pripremljeni uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, čime je poručeno da Islamska zajednica kontinuirano pomaže sve one aktivnosti kojima se promoviraju vrijednosti domovine i svih onih koji joj služe.

Info - Ured Vojnog muftije    


4 FOTO GALERIJA