Ured vojnog muftije

Obilježen Lejletu-l-Mi'radž u Vojnom muftijstvu

6.2.2024

U povodu Lejletu-l-Mi'radža u mesdžidu kasarne "Rajlovac" 5. februara 2024. godine Vojno muftijstvo je organiziralo prigodan program kojem su prisustvovali brojni pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Učenjem Kur'ana, ilahija i zikra vojni imami su duhovno okrijepili prisutne vjernike, a poučno predavanje kazivao je dr. hfz. Elvir Duranović. On je podsjetio na bitne činjenice koje su prethodile 'isra i mi'radžu u životu Muhammeda, a.s., kao i na najveće duhovne darove koje je njemu i njegovom ummetu darovao Gospodar svjetova.

Vojni muftija Hadis Pašalić zahvalio se dr. hfz. Duranoviću za korisne savjete, te iskoristio priliku da čestita novom generalskom koru preuzimanje velikog emaneta u vojnoj strukturi. Muftija je uputio dovu Allahu, dž.š., da im olakša njihove poslove i učini ih uspješnim, a prisutne zamolio da im u tome, odgovornim izvršavanjem svojih zadataka, pomognu.

Na kraju programa organizirano je zajedničko druženje uz kahvu i halvu.

Treba spomenutu da je prije samog programa održan predramazanski sastanak na kojem su vojni imami dobili značajne smjernice za pripremu i organiziranje Ramazana u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Info – Ured vojnog muftije

7 FOTO GALERIJA