Ured vojnog muftije

Predramazanska posjeta glavnog imama OS BiH Nesiba ef. Hadžića Komandi za obuku i doktrinu

28.2.2024

Po planu predramazanskih aktivnosti Vojnog muftijstva, u utorak 27. februara 2024. godine, u posjeti Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku boravio je glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić.
Na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku, glavnog imama OS BiH dočekali su komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Toni Mišić, načelnik štaba brigadir Slobodan Simić, komandant Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić i bataljonski imam Ammar Cikotić. Nakon toga, upriličen je prijem kod novoimenovanog komandanta brigade, brigadira Tonija Mišića i razgovor o trenutnim aktivnostima koje realizuje Komanda za obuku i doktrinu OS BiH.

Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, čestitao je brigadiru Toniju Mišiću izbor i postavljenje na dužnost komandanta Komande za obuku i doktrinu i poželio mu puno uspjeha u radu na komandantskoj dužnosti.

U sklopu ove planske posjete glavni imam OS BiH održao je i prigodno predramazansko predavanje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije. Između ostalog, podsjetio je na vrijednosti mjeseca Ramazana u životu pripadnika islama, ističući da je to posebno blagoslovljen mjesec i mjesec velikog dobra, za kojeg se trebamo spremati i dočekati ga spremno te provesti ga u iskrenoj pobožnosti, postu, učenju Kur'ana časnog i činjenju drugih dobrih djela.


Info – Ured vojnog muftije