Ured vojnog muftije

Vojni biskup dr. Tomo Vukšić i Vojni muftija Ismail ef. Smajlović razgovarali sa novoimenovanim Nastojateljem Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH

20.2.2013

Vojni biskup i Vojni muftija u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine razgovarali su 20.02.2013. godine sa novoimenovanim Nastojateljem Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH, jerejem Miloradom Milinkovićem.

Vojni biskup i Vojni muftija u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine razgovarali su 20.02.2013. godine sa novoimenovanim Nastojateljem Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH, jerejem Miloradom Milinkovićem. Ovo je bila prilika da čestitaju jereju Milinkoviću imenovanje i postavljenje na poziciju Nastojatelja i zažele mu puno uspjeha u budućem radu.

Tokom susreta razgovaralo se o nastavku saradnje triju ureda u okviru Vjerske službe u MO i OS BiH, kao i o načinima i modalitetima unapređenja iste u narednom periodu.
Sagovornici su naglasili potrebu zajedničkog djelovanja sva tri ureda Vjerske službe u cilju daljnjeg poboljšanja pretpostavki za ostvarivanje cjelovitog vjerskog života pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Jerej Milinković se zahvalio Vojnom biskupu i Vojnom muftiji na čestitkama i podršci i izrazio očekavanja da će Vjerska služba u MO i OS BiH i u budućnosti biti značajan faktor i svjetli primjer dobre saradnje i razumijevanja naših različitosti i poštivanja duhovnih vrijednosti svakog našeg pripadnika bez obzira kojoj vjeri, religiji ili religijskoj denominaciji pripadao.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba