Ured vojnog muftije

Informacija o Programu promocije knjige povodom obilježavanja Dana džamija u MO i OS BiH

9.5.2014

U povodu obilježavanja Dana džamija na području Islamske zajednice u BiH i dijaspori, prigodnim programima, ovaj značajan datum obilježen je i u strukturi Vojnog muftijstva.

Vojno muftijstvo je organiziralo programske sadržaje na vojnim lokacijama. Imami su u vojnim mesdžidima upoznali muslimane o značaju džamije, sa posebnim osvrtom na njenu svetost i vrijednost za ugodniji život vjernika.

U okviru programa obilježavanja Dana džamija, Ured Vojnog muftije u saradnji sa izdavačkim centrom El-Kalem i Hikmet organizirao promociju knjige „Ka globalnoj civilizaciji ljubavi i tolerancije“.


Vojni muftija je upoznao prisutne o važnosti i ulozi džamije u tradiciji muslimana, dok su promotori: mr. Mustafa Prljača, dr. Zuhdija Hasanović i dr. Ahmet Alibašić govorili o sadržaju navedenog djela i o tome da su ljubav i tolerancija nezamjenjivi sadržaji u međuljudskim odnosima.

Programu su prisustvovali brojni pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a za ugodnu i lijepu atmosferu pobrinuli su se članovi Hora MIZ-e Sarajevo.

Nakon promocije knjige, u Domu OS BiH je upriličeno druženje za sve goste.

info – Vojno muftijstvo