Ured vojnog muftije

Učešće delegacije Vojnog muftijstva na ''Internacionalnoj konferenciji vojnih vjerskih lidera''

26.5.2016

Na poziv Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, delegacija Vojnog muftijstva, koju čine vojni muftija Hadis Pašalić, glavni imam OS BiH, Nesib Hadžić i stručni savjetnik Muhamed Okić, učestvuje na ''Internacionalnoj konferenciji vojnih vjerskih lidera'' u Londonu.

Rad Konferencije otvorili su najviše pozicionirani oficiri britanske vojske, na čelu s ministrom odbrane. Na Konferenciji koja je započela s radom 23. maja na Vojnoj akademiji u Londonu, i koja će trajati do 27. maja, sudjeluju predstavnici vojne vjerske službe iz šesnaest (16) država. Teme koje će uz predstavljanje svih vjerskih službi biti tretirane na Konferenciji su: ''Vojna služba, identitet i vjera'', ''Vrijednosti, moral i standardizacija'', ''Snaga vjere'', ''Važnost dobrih odnosa između vjerskih lidera Zapada i muslimanskih zemalja'', ''Islam u Velikoj Britaniji i međureligijski odnosi'', itd.

Ovom prilikom vojni muftija Pašalić, s ostalim članovima delegacije, susreo se sa ministrom odbrane Velike Britanije zahvalivši se na velikoj podršci koju ova zemlja pruža kada je u pitanju naše članstvo u NATO savezu i prijem u Evropsku uniju.

Ućeše na Konferenciji otvorit će neke nove mogućnosti u radu i djelovanju Vojnog muftijstva, te doprinijeti kvalitetnijoj saradnji s drugim vjerskim službama na međunarodnom nivou.

Info- Ured vojnog mufije