Ured vojnog muftije

Održan tradicionalni iftar u Domu OS BiH u Sarajevu

17.6.2016

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 16.06.2016. godine upriličen je tradicionalni iftar za najviše predstavnike i uposlenike Ministarstva odbrane BiH, pripadnike Oružanih snaga BiH, predstavnike Islamske zajednice u BiH te predstavnike vojnog, diplomatskog, vjerskog, akademskog i političkog života u BiH.

Domaćin iftara bio je vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, uz prisustvo zamjenika ministra odbrane Seada Jusića i zamjenika načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajora Senada Mašovića, a među gostima je bila i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić, generali OS BiH, bivši reisu-l-ulema IZ u BiH Mustafa Cerić, zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Smajić, kao i mnogobrojni drugi gosti i zvanice.

Prisutnima se prigodnim obraćanjem obratio vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, koji je posebno istakao veliku i značajnu ulogu bivšeg reisu-l-uleme Mustafe Cerića u uspostavljanju i djelovanju Vojnog muftijstva, a još jednom je sve prisutne podsjetio kako organiziranje iftara na svim lokacijama pa tako i u Domu OS BiH, predstavlja veoma važan događaj za muslimane u sistemu odbrane.

Svoju nadahnutu poruku uputio je i zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Smajić, koji je ukazao na važnost institucije posta u životu muslimana. „Sve nas to“, naglasio je zamjenik reisu-l-ulema Smajić, „podsjeća i na važnost suživota i lijepog međusobnog odnosa kojeg bosanskohercegovački prostor baštini stoljećima.“

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA