Ured vojnog muftije

Vježba „Brzi odgovor 2016“

7.10.2016

Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić na poziv general majora Friedricha Schröttera prisustvovao je sa saradnicima na završnoj vježbi „Brzi odgovor 2016“ koja je realizirana 05. oktobra 2016. godine u kasarni „Mika Bosnić“ na Manjači.

U pripremi i realizaciji ove vježbe, koja je počela 28.09.2016. godine, učestvovalo je preko 750 vojnika iz Multinacionalnog bataljona EUFOR-a, odnosno vojnici iz Austrije i Turske, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, četa rezervih snaga EUFOR-a iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i četa portugalskih i mađarskih vojnika iz sastava Taktičkih rezervnih snaga EUFOR-a iz NATO misije KFOR.

Cilj ove metodsko-pokazne vježbe bio je demonstracija snaga i sposobnosti u suzbijanju građanskih nemira i pobuna, te uspješna evakuacija i izvlačenje civila.

Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić je po završetku vježbe čestitao pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na uspješno realiziranoj vježbi, izrazivši radost zbog njihovog učešća u ovom kompleksnom vojnom zadatku. Poželio je svima uspijeh u daljem radu, a pripadnicima muslimanske vjerosipovjesti sretnu           Novu 1438. hidžiretsku godinu.

3 FOTO GALERIJA