Ured vojnog muftije

Posjeta Komandanta turskog bataljona u BiH Vojnom muftiji

5.1.2017

Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić je sa saradnicima 04. januara 2017. godine u Uredu Vojnog muftije primio Komandanta turskog bataljona u BiH brigadira Tayfuna Çelika, i upoznao ga sa aktivnostima Vojnog muftijstva koje se realiziraju u cilju vođenja brige o duhovnim potrebama muslimana uposlenika Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga BiH.

Vojni muftija se posebno osvrnuo na aktivnosti koje u njihovoj realizaciji pomaže i Ambasade Republike Turske, Ured za vjerske poslove pri Ambasadi, kao i Vojska Republike Turske za čije se prisustvo u BiH, kao važnog faktora mira, Vojni muftija naročito zahvalio.

Vojni muftija je također iskazao svoju zahvalnost za stalnu podršku kroz projekat edukacije mladih oficira pripadnika Oružanih snaga BiH u Republici Turskoj.

Kroz ugodan razgovor, Vojni muftija je podsjetio brigadira Çelika na važne toponime i mjesta na kojima se organiziraju vjerske aktivnosti u cilju čuvanja vjerskog identiteta i kulture sjećanja, a to su Ratna džamija na Igmanu i Kušlat džamija u Zvorniku. Dogovoreno je da će se uz podršku Ambasade Republike Turske u BiH i u narednom periodu te aktivnosti dodatno duhovno i kulturno obogatiti i osnažiti.

info-Vojno muftijstvo